Monday, November 12, 2012

aku mendambakan lelaki yang SOLEH , tetapi . . .


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

#Layakkah aku untuk si Dia ? ? ?


Layakkah aku untuk dia , Seperti mereka..??

”Ya Tuhanku, janganlah Engkau membiarkan aku hidupku seorang diri , dan Engkaulah pewaris yang paling baik.” (AlQuran: Al-Anbiya’: 89)  • Ketika aku minta yang tampan, aku berpikir sudah cantikkah aku?  • Ketika aku minta yang cukup harta, aku berpikir sudah cukupkah hartaku?   • Ketika aku minta yang baik, aku berpikir sudah cukup baikkah diriku?

Bahkan...

Ketika aku minta yang soleh, bergetar seluruh tubuhku sambil berpikir panjang di hadapan cermin, sudah solehahkah aku?
 

P/s : Persoalan layak atau tidak...sepatutnya bukan menjadi suatu halangan untuk kita berharap pada sesuatu perkara yang baik..yang seharusnya menjadi persoalan adakah kita sanggup untuk meninggalkan cinta pada duniawi dan lebihkan cinta kita pada Allah...InsyaAllah jika kita buat sesuatu dengan nawaitu yang baik..kita akan dikurniakan kebaikan semasa hidup di dunia dan juga di akhirat..

Isteri yang solehah mampu mendamaikan jiwa seorang lelaki yang bergelar suami...dan suami yang soleh mampu memberi kebahagiaan kepada isteri yang solehah...sama-sama kita berusaha memperbaiki diri kita...supaya dapat membentuk akhlak dan nilai yang terpuji dalam diri kita..juga supaya kita mampu untuk mencintai Allah lebih dari kita cintakan duniawi...

Jadikan matlamat untuk menjadi seorang Hamba yang soleh/solehah,seorang Anak yang soleh/solehah dan seorang suami yang soleh/isteri yang solehah...sematkan matlamat ini di dalam jiwa kita..semoga kita sentiasa berada di jalan yang lurus sekaligus berjaya mencapai matlamat untuk menjadi seorang yang soleh/solehah...InsyaAllah!


" Alhamdulillah "

  • lihat lah , SWEETKAN mereka . -adore- ;D
Terima Kasih Kerana Sudi Menbaca :D

3 comments:

Fariz Reza said...

Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 82 .

Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

From: Fariz Reza [Dot] Com

Anonymous said...

entri yg sangat bermakna.. :')

Anonymous said...

entri yg sangat bermakna.. :')